heroes

nu e ja inne på avsnitt 5.. de e läskigt spännande..


what else..

De känns som att jag och Emilia lärt känna varandra bättre nu, så de e kul!:) hon har varit lite svår, men igår släppte det! de var som att ha en lillasyster :)

..

Idag har jag Ida hela dan. nu har hon tröttnat på mig och leker för sig själv, så då kan ja passa på å bloggaaa..:D
ikväll ska ja göra kathrine sällskap då hon jobbar kväll. sen imorn är det kickboxning igen.. yay! ja har varit helt värdelös på att träna denna vecka, undrar hur de kmr gå....

idag är det fiiiiint väder, ingen snö här inte ;) snart ska vi ut på promenad!


oooh, jag kanske kommer träffa den nya au pairen i min gamla familj på lördag!! spannend!


da var man fattig igen da..

Nu ar Washington DC och New York bestalld.. Greaaaaaaaaat!

sleeping beuty.

Nåt som hände i lördags som jag glömt att berätta haha. Ida har haft lite problem med hennes mage den senaste veckan. Hon har tydligen lite matsmältningsproblem, vilket har lett till några härliga överraskningar.. När hon ska bajsa så tar hon i så mkt att hon kräks.. Dock aldrig under my watch, thank goooood..:P I lördags dock lät det inte henne störas. Hon kräktes under natten, men märkte det inte. Så när Mia och Björn vaknar upp på morgonen ser dom Idas huvud, hår och kudde insmetat i spya. MYS! Nu, äntligen, efter x antal schamponeringar luktar hon bebis igen :)

taggat!

Nu har jag bestämt vilka ämnen jag ska läsa upp: Engelska B, Biologi A, Historia A (om jag inte har mvg i det nu..), Rättskunskap A, Religion A, Naturkunskap A och Samhällskunskap A. 7 ämnen.. sweeeeet..:P Sen måste jag pluggapluggapluuuggaa ordkunskap. mitt starkaste ämne..... men nu har jag i alla fall en plan :D


i've finally made up my mind!

Jag har bestämt mig för vad jag vill plugga!!!! Betendevetenskapligt kandidatprogram på Uppsala Universitet. Där har vi det! Känns helt rätt, inga tvivel. Man kan bl a bli samtalsterapeut/psykoterapeut. Utbildningen är på 3 år tror jag. Det kommer bli perfekt! Dock är det höga intagningskrav... Runt 17,9-18,1 poäng måste man ha och jag har typ 17,2.. FAN! Så min plan nu är följande.. Jag ska göra högskoleprovet den 25:e oktober (vilket betyder att ja kommer hem tidigare än planerat!) Sen gör jag högskoleprovet igen i vår samtidigt som jag läser upp några ämnen. Detta program har bara intagning på hösten, så ja förlorar inget på det. Så kan jag jobba ett halvår också och tjäna ihop lite pengar. Aah vilken plan!! Måste dock kolla upp programmet lite mer, men fan det känns BRA ;)

uppdates.

- San fransisco resan med min familj blir av!
- New York om 2 veckor med Kathrine :)
- Den nya bilen är myyyycket uppskattad ;)
- Jag och Lisa såg Duplicity i fredags. 3 av 5 toasters


å då blev vi en mindre..

Ikväll åkte Kristin hem till lilla Sverige igen efter nästan 2 år här. Jag och Kathrine var på flygplatsen och vinkade farväl till henne. När vi kom dit satt hon där tårögd med alla sina grejer. Usch de va inte kul :( Kristin, ja hoppas verkligen att resan hem går bra och att du inte kommer sakna oss allt för mkt ;) Lova att äta massa vaniljyoghurt och lösviktsgodis åt mig ;) Vi ses hemma i Sverige igen before u know it!

Det är konstigt det här. Man lämnar sitt liv i Sverige och startar ett helt nytt här. Man kommer hit vilse och ensam, utan tro att man någonsin kommer trivas här. Men man bygger upp nya kontaker, man får nya intressen, man gör saker man aldrig skulle ha gjort hemma och helt plötsligt inser man att man känner sig hemma, fastän man lever ett helt annat liv. Nu är plötsligt Au pair livet ens liv. Jag har lagt mitt andra liv åt sidan för ett tag. Det tror jag är ganska viktigt att man gör för att verkligen trivas på ett nytt ställe. Man måste fokusera helt på sitt nya liv och inte tänka bakåt så mkt. Man har alltid kvar sitt andra liv hemma. Men det måste ändå kännas konstigt att efter 1 (eller 2) år bara lämna allt och plocka fram sitt gamla liv igen. Undrar hur jag kommer känna när jag kommer hem. Jag vet att allt kommer vara precis som vanligt, men tänk om jag förändrats att jag inte kommer att känna mig hemma igen? Fast det tror jag inte, jag älskar Sverige och jag har massa saker att se fram emot när jag kommer hem :)

What is a good hostfamily?

Den frågan fick jag av Meg (vår granne), Emma och Rachels mamma. Det är en väldigt bra fråga. Jag tror att många au pairer skulle ge olika svar. Det beror ju på vad man själv tycker är viktigt hos sin värdfamilj. Jag tänkte berätta vad jag tycker är viktigt, men nu är jag så trött. Får bli imorgon istället. Sov gott.


Pappa, jag lever

Jag var inne på skype flera ggr igår, men då var inte du inne. Vi hörs imorgon.

hhmm..

Fan ja vill skriva nånting klokt. Få ut lite tankar som snurrar i mitt huvud. Men det tar stopp. Jag vet inte hur jag ska börja. Jag vet inte ens vad jag vill skriva. Inte ens det här låter bra. Annars tycker jag att det är så lätt att skriva. Man har massa tankar i huvet som inte riktigt vet att man har och sen när man sitter där framför datorn, kommer allt ut. Bara sådär, svart på vitt. Men inte idag. Idag tar det stopp. Jag ger upp. Sov gott.


..

Hola!

Idag jobbade jag, hade Ida nästan hela dan. På förmiddagen åkte vi till biblioteket i Burlington där vi lekte lite och lyssnade på sagor. Det var jättemysigt hihi. Jag har velat gå på storytime flera ggr, men det gick aldrig med mina förra barn. Dom var alldeles för hyper, spec. Jayden, han kunde inte sitta stilla en sekund..... Usch, ja mår dåligt bara av att tänka på det.. På eftermiddagen var vi ute och promenerade. Det var sååååååå fint väder :) Ska tydligen bli ännu bättre imorgon :)  Visst mår man så mkt bättre av vår? Ikväll orkade jag faktiskt sminka mig och ta på mig några snygga kläder OCH på vägen till Kathrine störde jag mig inte på Kiss 108, trots att dom har spelat samma låtar nu i 5 månader, utan jag sjöng faktiskt med. Chockerande, ja vet ;)
Runt 6 tiden skjutsade jag Björn till biltillverkaren! Nu har vi en till bil :D Fast den var ganska ful haha. Sjuukt liten och ihoptryckt. Ska ta kort på den så ni får se :) På kvällen åkte jag, Kathrine och Kristin till Wellesly och åt sista sushimiddagen tillsammans alla 3.. Jag behövde verkligen komma ut lite kände ja :P Ja tror båda märkte att jag känt mig lite ensam dom senaste dagarna, varav mitt sociala liv bestått av grannar, mammor och kundvagnssamlare. 

Kristin åker hem på torsdag kväll.. Usch, ja kommer gråta. ja e inte bra på farväl.

Imorgon jobbar jag lite på morgonen, ska skjutsa Ida till dagis. Sen ska ja och Kristin åka till Harvard Square :)

Detta ska köpas i NYYYYCCCC


  • ljusa jeans, Top Shop
  • solglasögon, Ray Ban
  • söt, spetströja
  • jeansjacka
  • klänning
  • accesoarer

Ja har 300 dollar att spendera...Fan det kan bli svårt. Om ja skippar att köpa mat kanske. Ja, det blir bra.


tack gärna

Bleach Acid Skinny Jeans

       Jeans, Top Shop

Ja tack!


dagens

Imorse mådde jag inte så bra. Jag är fortfarande förkyld och det kändes såå segt att behöva jobba 10 h idag, men sånt e livet.. Ida kunde som tur va leka mkt för sig själv, så ja hade en mkt luuugn dag :) På eftermiddagen gick vi en promenad bort mot Emilias skola. Det är så skönt att gå promenader med lilltjejen och hon älskar att vara ute också :) Synd bara att det är så tråkiga vägar här, bara bilvägar överallt. En sak som jag älskar med USA är att folk är så mkt mer öppna och sociala här än hemma. När jag och Ida är ute och går t ex och vi möter nån på vägen, hälsar man alltid glatt till varandra. Ibland kan man säga nåt om hur skönt vädret är eller så vill de hälsa lite på Ida. Det känns på nåt sätt helt naturligt här, även om man aldrig sett människan tidigare. Det skulle aldrig hända hemma. Svenskar är såå tråkiga egentligen.

En annan sak när jag precis flyttat hit till Lexington, blev jag jättepositivt bemött. Många grannar hälsade mig välkommen och flera sa att om jag behöver hjälp med nåt nån gång så skulle jag inte tveka att be dom om hjälp. Mycket må va ytligt, men det är fan så mycket trevligare än att bli ignorerad.

Rött känns helt rätt..


GRATTIS PAPPA!!

GRATTIS GRATTIS PÅ 64-  ÅRSDAGEN!!!!! HOPPAS DU HAR EN RIKTIG KANONDAG :D:D:D



några bilder från förra helgen. jävlar vilken fest!









sjuk eller allergisk?



Så här vacker är jag idag.. Jag har inte gjort nånting idag och har inga planer heller för den delen.. skööönt. Snart ska min familj åka till några vänner i newton så jag är snart ensam hemma :) Jag ska titta på ebba och didrik snart. Det kallar jag underhållning..

Den stora frågan idag är om det är pollenallergin eller en förkylning jag känner av? Jag har för 1 h sen, tagit ett allergipiller. Jag känner ingen förbättring för att vara helt ärlig, så jag ska snart testa ett förkylningspiller. Den spännande fortsättningen följer...

mmmmmmmmmmmmm..



   

Crazy maki                                                                     Spicy tuna

JA MÅ HAN LEVA..

Magnus Lundqvist

GRATTIS KÄRA BROR!!! :D

sovmorgon!

Idag har Ida tagit en sovmorgon. Hon vaknade någon gång runt 4-5 och totalvägrade att sova, så nu är hon trött. Det tackar vi henne för :)


Rakt.

jämt, avklippt, det var noggrant gjort, det tog tid, lååång tid.

Sen kom föningen, tog nog minst 20 min. Jag ville bara föna håret rakt och det blev det också.. förutom topparna som var böjde utåt istället för inåt. jag var som tagen ur en 60-talsfilm. Min lugg hade volym, mer behöver jag inte säga.

eeeehh

Heeeeeeeeeeeeeej bloggen!!

Idag jobbade ja lite på morgonen, sen åkte ja, kriss, fisan till framingham där ja klippte mig.. dumdumdumdum....
de blev ..


weekend.

Fredagen jobbade jag lite. Jag, Emilia och Mia var på en internationell kväll på skolan. Det var kanske 15 olika nationaliteter som hade bord med lite grejer och mat som alla skulle undersöka. Vi hade såklart ett svensk bord med svensk flagga, bilder på kungaparet, dalahäst och havrebollar. Det var faktiskt riktigt roligt att stå där och servera :) Jag träffade helt otippat en släkting till min förra familj som hade ett bord också.

lördagen behövde jag inte jobba för att jag jobbat så hårt på den internationella kvällen haha :P Så jag tog det ganska lungt på lördagen, Kristin kom över och åt middag här och senare på kvällen drog vi ut. Dock kom vi inte så långt haha, på första stället ville dom inte släppa in mig för att jag var under 21 (men Kathrine som e 20 kom in!!). Så vi var tvungna att gå till Bills Bar istället, men vad händer där? Jag kommer in, men när Kathrine ska in säger vakten att hon är för full. Katie försöker hjälpa henne med att säga att hon pratar konstigt för att hon kommer från Danmark, haha. Men det hjälpte inte det minsta, så vi kom inte in! Vi hamnade istället på nån restaurang/bar? där vi tröståt nachos. Sen lyckades vi hamna på ett diner i winchester, där ja åt typ en halv våffla med jordgubbar och grädde. OM jag var mätt!!!!

söndagen mådde jag inte så braaa... Vi förlorade en timme också, gjorde ju inte saken bättre.. Jag och Kathrine lyckades i alla fall pallra oss upp ur sängen och åka till Arlington för att äta sushi. Sen cruisa vi runt lite och hamnade i Cambridge och till slut i Boston. Sen var jag dööööööööd.. På kvällen hade vi Rachel och Emma (Emilias kompisar) samt deras mamma Meg över på tacosmiddag. mysigt! Sen var det läggdags för min del...

snööö...IGEN!

Här hade man den varmaste, soligaste, skönaste helgen på läänge och man trodde verkligen att nu är våren här för att stanna. Man hade ju blivit lurad många gånger tidigare, då vårdagar följts av snöstorm och minusgrader. Man har varit på vippen att tro att våren inte tänker komma i år. Men i helgen, då var jag säker på att det inte skulle bli nå mer snö. Man kunde känna lukten av vår. MEN oooj så fel man kan ha. Imorse kom ösregn följt av EN MASSA SNÖÖ!!! I samband med att temperaturen sjönk till dystra 0-grader, sjönk också hoppet om värme och sol. INTE OKEJ.

frukosttips!

Jag äter den güüüüdaaste frukosten här :) Det var hos Kathrine ja åt den första gången. Ni bara måååste smaka tihiihi

Du behöver:
- mandlar, naturella is the shit ;)
- skivade jordgubbar
- mango, melon
- russin
- grape & nuts flingor
- lite havregryn (bra för lilla magen)
- Sojamjölk

mumma!

Topshop öppnar 2 April i Soho, New York! Och vem ska till New York den helgen? Ja, ni har helt rätt! ;) Då ska det göras lite seriös shopping..



love at first sight

Jackets


Läderjackan e min!!

JAAAAAAAAAAAAAAA!

Vi ska gå ut på lördag :D:D Ett ställe som heter Bills Bar. Jag saknar att gå uuut!!

my body is acing...

Att gå från ingen träning i en månad till 5 ggr förra veckan och springa 45 min igår är INGET JAG REKOMMENDERAR!! Jag kom knappt ur sängen imorse... Vad säger Kathrine om det? "That's what it takes to be hot stuff summer 2009". Sant.



I'm gonna miss the swedish summah!



Nya berg och dal-banan på grönan!

scary future

Ikväll har jag funderat lite på vad jag ska göra när jag kommer hem igen. Och vad jag ska plugga. En tanke är att läsa en skrivkurs och samtidigt jobba. Jag tittade på några kurser och dom kostar runt 10 000 kr. Jag funderar också på att läsa Sociologi. Jag har kollat upp det lite ikväll och jag tycker att det låter intressant. Det är något som jag kan tänka mig läsa :) Sen är jag också intresserad av hälsa och träning, men jag vet inte riktigt om det finns nåt bra yrke?? jag kan utbilda mig till dietist å banta ner alla feta amerikanare haha.. för de kan ju behövas....

Hur som helst behöver jag pengar... Om jag kommer hem i början av november har jag typ 2 månader innan skolan börjar.. Sen vet jag inte heller om jag är redo att börja plugga. Kanske jag börjar till hösten 2010 och jobbar i ett halvår och skaffar lite pengar?

:)

Efter en helg av myyyyyyycket god mat och glass är det dags att get back on track! Jag har precis kommit hem efter ett bra träningspass på the Y. schööönt schönt!

Imorgon skulle jag ha varit hemma med Ida hela dagen, men det blev lite ändrade planer. Jag ska jobba morgon och sen är jag ledig under dan och ska sen möta Emilia vid skolbussen runt 3.30. Sen ska ja ta hand om Ida medan Emilia och Mia är på svenska skolan. Så imorgon ska jag till gymmet och sen hitta en present till Björn som fyller år på onsdag. Nån som har nåt bra tips på vad jag kan köpa?

visa ord

Nu i efter hand är jag väldigt glad att jag hamnade i familjen Lamoretti först! Det får mig att uppskatta den här familjen så mycket mer! Här känner jag mig så mycket mer avslappnad! Jag känner att jag hör hemma här :) Mia och Björn respekterar mig och behandlar mig som en vuxen och jag vet att om ett tag kommer jag att känna mig som en del av familjen. Det är väl nåt jag inte tänkt på innan jag åkte till USA, men nu inser jag hur viktigt det är för mig. I min förra familj var jag aldrig en del av familjen och det var därför jag aldrig kände mig hemma där. Jag var deras Au Pair som skulle bo hos dom i ett år. Punkt. Här är det mer som, precis som dom säger, att jag är deras kusin från Sverige som hälsar på. Jag är inte bara deras Au Pair. Jag bodde hos min förra familj i 4 månader och inte en enda gång har jag satt mig och tittat på TV i deras vardagsrum. Även om de är på övervåningen och jag kan sitta där, har jag aldrig gjort det. Här dök jag ner i deras soffa 2 dagar efter jag kom hit. Säger inte det ganska mycket?

Jag är glad att jag fick uppleva en amerikansk familj i 4 månader. Jag har lärt mig mer engelska och upplevt en del av det amerikanska sättet att uppfostra barn. Både positiva och negativa saker. Jag har också upplevt ett, för mig, konstigt förhållande mellan 2 människor.


Någonting som jag uppskattade med min förra familj var att de hade ett välstädat hus.... Här är det, hmm, ganska stökigt... Men man kan inte få allt :P


vilken joooobbig dag......

Idag är min första "riktiga" jobbdag! Jag har sjuukt mkt att göra, vet inte hur jag ska klara denna dag! Jag började kl 8 och åt frukost med Emilia. Det är snowday idag och Emilias skola är stängd! Idas dagis verkar dock aldrig ha stängt, trots att det ska bli den värsta snöstormen på hela vintern idag.. Kl 8.30 ringde Emilia till Rachel och Emma (hennes kompisar som bor precis bakom vårt hus). Nu är hon där och leker. Undrar om jag kommer se nåt mer av henne idag.... Kanske man hinner se henne nån minut runt lunchtid! Om tjejerna kommer över hit nånting ska vi baka chocholate chip cookies! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......

Helgen har annars varit riktigt bra :)

I fredags hade jag en jättemysig sushimiddag med min familj! Sen åkte jag och Lisa till flygplatsen i Boston för att hämta upp Therese som hade varit i Miami i en vecka. På lördagen gick jag, Kathrine och hennes värdmamma på kickboxning kl 8.30 (!!!) på morgonen. Sen gick vi ut och åt sushi :) Efter det var det kalas, Dominick fyllde 5 år. Mkt spännande :) Jag pratade lite med Kendra, det verkar som att det funkar bra med deras nya au pair. Dock var hon inte där för att hennes kompis bror hade dött i en bilolycka. Sen åkte vi hem till mig igen och åt en jättegod middag här :) Efter det åkte vi till en glassbar här i Lexington och åt glaaaaaaaaaaasssss.. Sen såg vi "The Reader" på bio. Väldigt djup film. Inget för trötta au pairer.. På söndag sov vi uuuut och åkte sen in till Cambridgeside mall och jag köpte lite saker! Sen åkte vi till burlington och åt på ett organiskt pizzaställe och åt glass från coldstone. Det var nog den godaste glassen jag nånsin ätit! Den var himmelsk!! "Chocholate chip cookie dough you gotta have it".

plånboken blöööder

Fan, denna helg har inte varit bra för min plånbok. Den har mått så bra på sistonde, men nu har den fallit igen.. Jag tror jag har spenderat runt 100 dollar denna helg. 100 DOLLAR!!!! Inte okej! Jag vet inte ens vad jag har köpt??

- bensin
- strumpor
- strumpbyxor
- frukost
- sushi
- pizza
- thaimat
- glass
- parkering
- scarf

Hur kan detta kosta 100 dollar!?????? ångest....

Nästa helg ska jag inte spendera nånting! Jag har 2 dollar och 25 cent kvar i min plånbok och that's it! 2.25 dollar får jag leva på helt enkelt.

RSS 2.0