Quebec cityyyyyyyy

here we come!

Quebec cityyyyyyyy

here we come!

Jag har skaffat pojkvan

Gulligaste idag!
Jag och barnen sitter och leker i Dominicks rum. Helt plotsligt vander sig Dominick mot mig och sager lite blygt "Do you wanna be my girlfriend?" hahaha saaaa sooot!!

Sa tyvarr killar, jag ar inte tillganglig langre!

antligen ett livstecken!


Idag fick jag ett mejl fran min svenska familj dar dom skrev att dom ska ha traff med Melinda (min counseler) pa mandag! Om allt gar bra da, kommer jag sakert kunna ga in i rematch redan pa tisdag! Sen kommer jag formodligen stanna har i 2 veckor till, tills dom har hittat en ny au pair! Jag maste nog borja fundera pa vad jag ska saga till min familj...

Min timing ar forresten worst possible.
- Jag har tid med Jaydens lakare nasta vecka, da vi ska prata om hur jag kan hjalpa Jayden med hans tal.
- Dominicks fodelsedag ar om 1 manad
- OCH det verkar som att Darren har det jobbigt pa jobbet just nu... 

Sa jag kommer basically forstora hela deras tillvaro. Kanns jattekul, verkligen.

It's only me


Darren vaknar upp mitt i natten av något konstigt ljud. Tystnad. Tystnad. Han tvivlar, var det bara inbillning? Där kom det igen. Är det en inbrottstjuv? Han går upp och tittar till övervåningen. Ingen där. Tystnad. Han går tillbaka till sängen. Kramar om Snuffe.

neee, nu e jag dum!

Vad jag vill berätta är att jag för oväsen när jag sover heheh. Eller inte jag bokstavligen, min säng. Min säng tillbehörde tidigare Darren. Det var den sängen han sov i när han bodde hemma. Den är med andra ord väldigt gammal. I och med att den är gammal är den väldigt, hm, ostadig. Så fort jag sätter mig i sängen, lägger mig ner, vänder på mig, andas (jaa, nästan!) vinglar den till och slår in i väggen. Eftersom att det är värdelös isolering i dessa väggar (något som jag till min förskräckelse insåg för några veckor sedan) väcker jag tydligen dom under nätterna.. Så nu är jag tvungen att sätta en kudde mellan min säng och väggen för att inte förstöra deras sömn haha.

ops! I did it again..


Ikväll höll jag på att krocka. Igen. Jag är påväg till gymmet. Jag ligger i vänstra filen och en bil ligger i högra (för enkelhetens skull kallar jag den bil 1). Till höger om bil 1 finns en avfart från motorvägen och där kommer en bil (som vi kallar bil 2) i all hast. Bil 2 tänker förmodligen på vad sjutton han ska laga till middag och kör bara rakt ut i filen där bil 1 ligger. Bil 1 grips av panik och vad tror ni att han gör? Han tvärsvänger såklart över till min fil, där jag kör så lungt å fint. Jag blir tvungen att tvärnita för att inte köra in i bil 1. Tacka gudarna för att det inte var halt just där.. 

Hahaha just det. Jag e alltid så seg med att tuta när något händer och likadant nu. Istället för att tuta när bil 1 körde över i min fil, som normala människor skulle gjort, tvärnitade jag, fick hjärtklappning och sen tuta. Då har bil 1 redan kört typ 20 m och hunnit svänga i nästa korsning..

Malin, this is for you

De lila skorna kommer från Nine West. De är köpta på Marshalls för 39 dollar, något jag ska införskaffa till dej?

Hej Malin!

Idag är det snöstorm igen, vilket betyder att skolan är stängd! Idag är tydligen Darren hemma från jobbet (?), men jag jobbar fortfarande 10 h. Det kanske bara är jag som tycker det är konstigt, men vill man inte umgås med sina barn så mycket som möjligt? Han sitter framför datorn, tittar på TV, lyssnar på musik, medan jag umgås med barnen.

Jag kanske berättade tidigare att Jayden har svårt att sitta still och lyssna när jag läser sagor, men det börjar faktiskt bli bättre nu! Idag satt vi och läste i 15-20 min, utan slagsmål. Det var riktigt mysigt faktiskt.


I have a confession to make..


Det ar faktiskt valdigt kul att blogga...

seeegt..


Det kanns lite jobbigt att bara ga runt har hemma och vanta pa att jag ska hora nat fran den svenska familjen. Jag har inte riktigt hort nat fran dom pa nagra dagar och jag vet inte hur langt de har kommit med registreringen till au pair formedlingen. Min familj pratar om vad som ska ske nagra manader framat och Dominick pratar pa om vad vi ska gora i sommar. Har gar jag runt och latsas som att solen skiner, men att jag egentligen har planer pa att lamna dom. Samtidigt vet jag inte nar jag kommer byta familj. Jag ar liksom i ett mellanting och jag hatar mellanting. Jag hatar att inte veta vad som hander. Det finns ingenting jag kan gora at saken heller, bollen ligger inte i mina hander. Det anda jag kan gora ar att vanta..

Jag ar trott pa att vanta.

Intressant..


Ibland undrar jag om inte min familj har 3 barn. Jayden (22 manader), Dominick (snart 5), Darren (36)?




Har sitter Jayden.



Har sitter Dominick.



Har sitter Darren.


Ar det inte lite fascinerande att en man pa 36 ar har ett "Thomas & Friends" underlagg, nar alla andra "vuxna" har ett vanligt brunt? Jag undrar om det ar sa att han verkligen tycker om dessa barnfigurer eller om det ar Kendra som gott tycker att han kan ha det? Om det ar det sista (vilket jag tror), skiter han da i vilket eller kan han bara inte saga ifran?

Han fick ju ocksa mickey mouse langkalsonger av sin fru. 2-pack tror jag bestamt att det var. Hmmm..



ajajajaaaaaaj.

Jag har vrickat foten, buhuu..

mina julklappar fran familjen



Jag kom pa att ja inte visat for er vad jag fick i julklapp! Sa har kommer dom!




2 kortlekar (ifall jag olyckligtvis skulle tappa bort en), badkonfetti, tomte




ljushallare, ljus, fotoram (jag trodde att det va nan ortgrej, sa jag luktade pa den..)



Vet inte om jag ska skratta eller grata..

wiiie


Middag hos Lamoretti

Ojojoj. Jag tror att jag precis varit med om den mest "awkwarda" middagen evah! Dominick, som oftast brukar vara den som håller samtalen igång, hamnade i timeout.
Sileence...
Alla tittar på Jayden och hoppas att han ska göra något gulligt, säga nåt, rapa, vad som helst. Bara vi slipper denna tystnad, men Jayden äter vidare. Stoppar en köttbulle i munnen, dricker lite mjölk.

Huuuuh?



Vem fan får för sig att transportera sin häst i baksätet?? Den här stackars ponnyn på 120 kg har färdats 25 mil i baksätet på en bil! Ibland undrar man...

jag börjar bli gammal

kl är 8.52 och jag funderar på att lägga mig.
ja känner att de gråa håren närmar sig för varje dag som går..

tröööött..

efter en helg av hårt festande..

helgen i korthet
- klassfest åk 2
- lektioner
- jobba

ska aldrig dricka igen..

på jakt efter ett par ankelboots..



.. kärlek

110 dollar, ASOS

Jag måste hitta några snygga ankelboots till Quebec! Dessa skulle passa bra till min outfit.. men 110 dollar, det svider!

:S

Nu verkar det som att den svenska familjen har registrerat sig i Au Pair in america, vilket betyder att jag snart måste prata med min counseler och familj om att jag vill byta familj.. nervöst!


lisa hjalp mig

plz

äntligen helg!!

imorgon har jag class kl 9-3 och på söndag jobbar jag 9-2...
oj så skoj!


amerikanare i traffiken..

Något som jag upptäckt under min tid här är att amerikanare är värdelösa på att köra bil. Särskilt dåliga är de på att ge tecken. Här har dom istället sin egen lilla teknik. När de ska svänga gör dom en tvärbromsning ca 1 meter innan svängen  (det gäller att alltid vara uppmärksam) och har man tur sätts blinkern på när dom e halvvägs in i svängen. Bra, tack!
Så man har alltså ingen aning vad bilen framför sig håller på med. Ska han:

1) Svänga höger
2) Svänga vänster
3) eller är det så att något blockerar hans väg?

Men jag upplevde faktiskt 2 mirakel idag! Ena gången när jag lämnat Dominick i skolan, andra gången på vägen till biblioteket. Bilarna framför mig blinkade hela 5 m innan de skulle svänga. Tack.




Dagens uppgifter, förutom ta hand om barnen en 10- timmarsdag

- cut apricots into small pieces
- give jayden yoghurt w. raspberry and jam
- listen to 1,2,3 - magic CD
- organize craftbook
- clean Jaydens high chair
- clean table - Dominicks side
- Write date on daily blog - often miss that
- make sure all clothes are out of laundry room by friday
- put dominicks tatto in cupboard with others
- put school activities papers in box in his room
- slice red peppers
- give the boys grapes for snack

aloha!

Igår träffade jag den svenska familjen, men det gick inte så bra.. Dom ville inte ha nån au pair.. ..

.......... näääää, ja bara skojja!

Det gick faktiskt väldigt bra! :D Jag var där över middag (vi åt pizza) och vi satt och prata om allt möjligt! Det kändes väldigt avslappnat! Väldigt stor skillnad från min familj jag bor hos nu, här  vågar man knappt öppna käften utan att bli utfrågad eller kritiserad. De har 2 tjejer, Emilia som är 8 år och Ida som är 11 månader! Dom verkar jättsöta (Ida är en jättebebis)!

En av de första grejerna dom sa var att jag absolut inte kommer att jobba 45 h i veckan som jag gör nu. Tack tack tack! Nu kanske jag kan få ett liv igen! Jag  kommer nog köra tjejerna till skolan/dagis på mornarna och sen va ledig under dagen och sen hämta upp Ida antingen efter lunch eller lite senare på eftermiddagen. Emilia slutar skolan vid 3 tiden, så då skulle jag antingen hämta henne då eller att hon går på "after school activities" (fritids tror jag) och jag hämtar henne efter det! Idas dagis ligger precis vid mitt gym! Då skulle ja kunna släppa av henne och sen gymma och ha flera timmar för mig själv!

Staden dom bor heter Lexington och det ligger ca 10 min härifrån. Då kommer jag bo närmare Lisa:D

Det känns lite jobbigt att bryta upp allt här. Nu måste jag starta om från början; lära känna en ny familj, lära mig hitta  i Lexington, känna mig hemma i huset osv.. Men det ska bli skönt också!

Vad som sker härnäst är att James (Katrins värdpappa) ska ringa till huvudkontoret och fråga dom om jag kan byta till denna familj. Det är nämligen så att au pairer i rematch måste byta till en familj som också är i rematch, men eftersom att jag nu hittat en familj som jag vill byta till, ska det nog inte vara något problem! Efter det ska jag väl prata med min counseler och sen berätta för min familj att jag vill rematcha... Det ser jag verkligen fram emot... Efter det har dom 2 veckor på sig att hitta en ny au pair, vilket betyder att jag kanske kommer att jobba här dom 2 veckorna.

åååååååå en annan sak! Jag berättade för dom att Mange och hans family skulle komma och hälsa på någon gång under året och dom sa att dom kunde bo hos dom! Naaajs!:D Då kan Elise leka med Ida om dagarna också! Gud så bra allt blev! ;D




Inauguration day!!

Idag ar den stora dagen! Barack Obama flyttar in i Vita huset. Jag och Katrin har en playdate ( = barnen ar pa overvaningen och leker medan vi sitter och tittar pa ABC..)  Vilka bra au pairer vi ar va:P

Det ska bli spannande att se hur det gar for Barack, om han klarar att genomfora alla forandringar han har lovat.

Ikvall ska jag och Katrin ga pa bio och se "The mysterious case of Benjamin Button". Vad jag har vantat pa den filmen!:P
Pa lørdag har jag och Lisa var forsta lektion pa MassBay.

halla dar!

Idag ska jag traffa den svenska familjen som jag namnde tidigare. De ar Katrins vardmammas kompisar, sa vi ska ha en liten traff hemma hos henne! Den familjen har en 11 manaders bebis och en tjej pa 8 ar. Det skulle va kul! De bor i Lexington, vilket ar typ 10 min har ifran!

Nu ska ja till Chuck e cheese med Doiminick. Det kommer bli var sista roliga grej vi gor..

mitt huvud gar i 180..

det har borjar bli riktigt jobbigt. Hur ska ja beratta for min familj att jag vill rematcha? Hur kommer dom ta det? Kommer jag hitta nagon ny familj? Tank om jag maste flytta fran Boston? Tank om jag maste aka hem? Tank om jag hamnar i en till dalig familj?

aaaaaaaaah, ja vill bara att detta ska vara over..

mkt pa gang..

Halla!
Har kommer en uppdatering
-Jag ska formodligen byta familj snart! Idag har jag familjemote, far se vad som hander da...
- Finns kanske en svensk familj som vill en svensk au pair. Kanske nat for mig?
- Min dator har brakat ihop. Min harddisk ar typ sonder, vilket betyder att alla mina bilder harifran formodligen ar borta. Wohoo!
- I mandags blev det stopp i toaletten, vilket ledde till att jag fick torka upp kissbajsvatten som lag over hela golvet. Mysigt!
- Jag var i NYC i helgen, hade himla trevligt!!! :D Kan beratta mer om de senare, nar min dator mar bra igen!
- Har kopt en jattefin trenchcoat for mer an halva priset pa Zara


Framsteg!

Dominick drog upp sin dragkedja helt själv både igår och i förrgår! Jag höll på att smälla av! Ända sedan jag kom hit har vo haft våra dagliga strider om jackan..

Efter ett försök att dra upp dragkedjan

D: Eliiiiiiiiin, help me sip up my jacket
E: No, you can do it yourself. I know you can do it!
D: NOO, I CAN'T! Eliiiiiiiiiiiiin!!
E: Give it another try!
D: I can't, I can't, I can't, I can't!! WAAAAAAH!
D is laying on the floor going nuts..

Igår:
Jag sätter på Jaydens jacka och Dominick tar på sin. Han drar upp dragkedjan bara sådär som om han gjort det i hela sitt liv. Jag i cocktillstånd blandat m. hallelujahmoment.

Han är inte helt hopplös ;)

jag borde verkligen gå och lägga mig...

Nu är kl 22:54.. Snart 22:55. Jag skulle ha lagt mig 9.30. Det är den ultimata tiden att gå och lägga sig när man är au pair, men nu när klockan ändå är så mkt kan jag lika gärna vara uppe lite till..

I helgen ska jag och Lisa gå ut och äta eller beställa take-away. Kanske blir det sushi eller thai? Sen ska vi gå på bio och se Benjamin Button filmen. Mysigt! :)


SOV GOTT MINA VÄNNER ;)


Är det verkligen okej?

Det är andra gången idag. Andra gången vaddå kanske ni undrar?
Andra gången Kendra låser in sin 4,5 åriga pojke i hans rum. När hon inte orkar med honom låser hon in honom. Skönt för henne att slippa allt skrik och bråk för ett tag, när hon inte orkar att vara mamma. Himla skönt att vi satte upp den där haspen ändå, tänker hon säkert.

Av de 2 senaste timmarna sen hon kom hem, har han tillbringat 45 min inlåst. Är det verkligen okej?

cupcakes, yummie!

Idag har jag och Dominick bakat cupcakes, lägger upp bilder imorgon på hur dom ser ut. Dom är inte riktigt klara än, vi måste lägga på frosting och strössel imorn..smarrigt!

Idag hade inte Dominick skola för att det hade snöat inatt... Det skulle aldrig hända i Sverige!! Fast här har vi i och för sig inte vinterdäck, så det kanske finns någon logistik i det..


tänk va roligt man kan ha med en blöjkartong..




Aaaaaaaaaaaaah!

Jag tror att Jayden hamnat i en "skrikfas" om det nu finns nån.. Så fort han inte får som han vill så skriker han i den där höga tonen ni vet, som ger en direkt huvudvärk.

Han skriker när:
- Han inte får mat på 2 röda. Vi har alltid mat förberedd i kylen, så det handlar om dom 20 sekundrarna maten står i mikron. Han äter minst 4 ggr om dan
- Jag måste byta hans blöja, då menar jag VARJE gång jag ska byta blöja, vilket är minst 4 ggr om dan.
- Vi t ex leker på övervåningen och ska gå ner, vilket händer minst 1 g om dan
- han har ätit klart och vill gå ner, vilket händer minst 4 ggr om dan.

Vilket leder till att jag får huvudvärk minst 13 ggr under en dag.

Kan någon berätta för mig när denna "fas" är över eller vad jag kan göra åt saken? Väldigt tacksam för alla tips..


Hon får en verkligen att känna sig som hemma

Jag har ju haft lite problem med min värdmamma, vilket har lett till att jag känt mig obekväm att bo här. Hon tycker att jag är "konstig" för att jag inte umgås mer med dom och hon vill att jag ska vara en del av familjen (det är i alla fall vad hon säger), men hon gör/säger hela tiden saker som får en att känna som man är en börda!

T ex tidigare i veckan hade jag tagit en burk med tomatsås till min lunch och sen frågar hon under middan om jag tagit tomatsås (dom har verkligen stenkoll på hur många burkar tomatsås dom har) och jag svarar ja. Sen säger hon "I would prefer that you don't take that tomatosauce (så fanns det tydligen någon annan?) cuz I'm using that for my cooking" . Okey, sorry! Sen imorse så säger hon till sin man att han måste köpa mer tomatsås "since she took it!". Måste dom göra sån grej av det? Kan dom inte bara köpa en till tomatsås??

jag vet att det låter jättelöjligt, men det är sånna småsaker hela tiden som gör att det till slut blir för mkt..




.

Saknar dig..



aahah saknar vår "roadtrip"

Jordbävning i pepparkakslandet



Ojojoj.. Så kan det gå!

Uuuuh!

Jävlar, idag hade jag 10 läsare! REKORD! Om det fortsätter så här kommer jag bli känd..


Ååååh va allt suger..

Bläääää, vilken tråkig kväll! Lisa är i NY hos Linda och alla andra vi träffade på nyår. Jag sitter hemma och är barnvakt och har ätit allt för mkt kakor.......

Några godingar som jag köpt här under min tid i USA



Mina lackstövlar från DKNY



Dessa skor köpte jag i NY



Steve Madden som jag köpte på Marshalls för 20 dollar!!!



Den nuvarande favoritväskan. Kärlek.

Dagens inköp!



- Brun utan sol. Nu står jag inte ut en sekund längre med att vara likblek.
- Hårspray. Något jag behövt i snart 2,5 månad. Nu har jag äntligen tagit mig i kragen
- Silkdroppar. Det ska tydligen vara bra mot slitna toppar. Ska bli spännande och se om det funkar
- Shampo från Bed Head. Står i duschen


Jag håller er uppdaterade va? :P


Nyårsdagen spenderades i soffan

sköönaste dagen evah! Vi låg i soffan ihopkurade och tittade på 3 filmer, dock somnade jag till ena.. Vi åt onyttig mat å njööööööööt :)


Jag överlevde nyår!:)

Jag hade en jättetrevlig nyårsafton! Kvällen spenderades först i New Jersey, där vi förkrökade. Jättetrevligt folk, mest svenskar! Sen åkte vi till meatpacking district på manhattan till någon svensk klubb! En av killarna kände någon på klubben och han fick in oss alla som var under 21, treeevligt!:D Braaa musik, lagon mkt folk, ett irriterande ragg, ett litet missöde m. kamera + mobil. En himla trevlig kväll!


 
En glad Linda!







ja å lisafisa på dansgolvet




Fan vad jag ångrar att jag inte tog hans nr..


Jayden sa "hallo" ikväll!

Min minsting Jayden är lite seg med att prata. Han kan typ bara säga "hi", "bye", "uh-oh", men ikväll när telefonen ringde sa han "hallo"! Så söt! Hoppas att han kommer igång m. sitt talande snart! Nästa vecka ska det komma några läkare(?) och observera honom här hemma och se om han har något inlärningsproblem eller liknande. Hoppas att allt är bra med lillskiten!

Haha Dominick var så söt idag! Han ville att vi skulle rymma  till New York! Han sa "Go get your suitcase and I'll pack all of my stuffed animals". När han insåg att det inte fanns någon bil hemma så sa han att vi kunde gå dit istället haha:P


It's a miracle

Igår kväll tappad jag min mobil och kamrera i toaletten (jätteduktigt ja vet:P). Jag tog ur batterierna och minneskort, men ja trodde aldrig att dom skulle fungera, men det gör dom!!!!! Båda två :D:D



Se, den funkar!

RSS 2.0